سرمایه گذاری موفق در بازار فارکس نیازمند دانش سرمایه گذاری است و تنها بازکردن یک حساب فارکس با یک شرکت فارکس معتبر و یا دانلود متاتریدر۴ بر روی کامپیوتریا موبایلتان ضامن موفقیت شما نخواهد بود! برای فهمیدن پایه ای بازارهای مالی و مقدمات تجارت دربازار سهام و ارز و فارکس و باینری آپشن نیاز به دانستن مقدماتی داریم که دراینجا سعی میکنیم در حد توان به توضیح هرکدام از این موارد بپردازیم. در این میان دو نوع تفکر در میان تحلیل گران متداول است. بخشی معتقدند که برای بررسی بازار و انتخاب سهام برتر باید کلیه اطلاعات شرکت و اطلاعات رقبا را بررسی نمود. این گروه به فاندامنتالیست ها معروف هستند.در مقابل گروه دیگری معتقدند با بررسی روند قیمت ها به راحتی می توان تصمیم به سرمایه گذاری گرفت. این گروه که به تکنیکالیست ها معروفند بر اساس نمودار ها و روند بازار به تحلیل می پردازند.
تحلیل بازارهای مالی را میتوان به دو نوع تقسیم کرد:
۱- تحلیل بنیادی : این روش را عموماً روشی بر پایه علم اقتصاد میدانند که در آن با استفاده از تحلیل نیروهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مؤثر بر عرضه و تقاضای یک دارایی، آینده قیمت آن مورد بررسی قرار میگیرد. به بیان دیگر با استفاده از دو مؤلفه عرضه و تقاضا، میتوان تشخیص داد که قیمت یک دارایی در آینده افت خواهد داشت یا افزایش مییابد.
سختترین بخش این تحلیل، در نظر گرفتن تمام عواملی است که بر عرضه و تقاضا اثر میگذارند. یعنی آن تحلیلگری که بازار سهام، کالاها یا ارز را زیر نظر دارد بایستی بتواند چرایی و چگونگی اثرگذاری عوامل مختلف (مثل اعلام صورتهای مالی شرکتها «در رابطه با بازار سهام» یا اعلام سطح زیر کشت محصولات کشاورزی «در رابطه با بازار کالاها» یا اعلام نرخ بیکاری یک کشور «در رابطه با بازار ارز») بر روی اقلام مورد معامله را تشخیص دهد و بر اساس جمعبندی خود، اقدام به ورود در یک موقعیت معاملاتی (خرید یا فروش) کند.
۲- تحلیل تکنیکی: اساس این روش بر این تئوری استوار است که تمام اطلاعات بازار در «قیمت» نمود پیدا میکنند و با فرض درستی این نظریه، معاملهگران میتوانند با بررسی و شناسایی حرکات، رفتارها و الگوهای ثبت شده در نمودار قیمت یک دارایی، درباره ورود به موقعیتهای معاملاتی تصمیمگیری نمایند.
تحلیلگران تکنیکی، به الگوهای مشابهی که در گذشته شکل گرفتهاند نگاه میکنند و با در نظر داشتن اصل تکرار تاریخ، انتظار دارند که در صورت تشکیل یکی از آن الگوها در رفتار جاری قیمت، آن الگو مجدداً به تکمیل برسد و بدین شکل امکان معامله بر اساس موقعیت جدید، فراهم آید.
در دنیای معاملهگری، زمانی که کسی صحبت از تحلیل تکنیکی میکند، نخستین چیزی که به ذهن میآید «نمودار قیمت» یا «نمودار نرخ برابری» است. تحلیلگران تکنیکی از نمودارها استفاده میکنند زیرا این قالب دیداری، آسانترین راه برای به تصویر کشیدن رفتار قیمت در بستر زمان است.
با نگریستن به گذشته، میتوان از دادههای قیمتی-زمانی برای کسب سود از روندها و الگوهای جاری استفاده کرد، اما باید در نظر داشت که ابزارهای تکنیکی برای تحلیل نمودارها نیز بسیار زیاد هستند و نیز تعداد تفسیرها از یک نمودار واحد، میتواند به تعداد تحلیلگران آن باشد. بنابراین در زمینه تحلیل تکنیکی، بایستی از ابزارهایی استفاده کرد که تحلیلگر بیشترین ارتباط را با آنها برقرار میکند.